national-cancer-institute-crop2_edited.j

Мнения и препоръки

 

         Попаднах при д-р Фудулски след препоръка на мой приятел, който се беше оперирал при него. В рамките на една година оперира успешно и двете ми тазобедрени стави. Невероятен професионалист, всеотдаен лекар, съпричастен към всеки момент от пред оперативния, оперативния и след оперативния период. Благодарение на него сега се движа нормално, без болките, които имах преди операциите. Чувствам го като много добър приятел, помогнал ми в изключително труден момент. Изказвам му сърдечна благодарност, с пожелание за много здраве, щастие и професионални успехи!

Дай Боже повече лекари като него!!

 

Александър Андреев 66 г.

 

        Желая да изкажа моите благодарности към таланта на др. Фудулски. На 01.11.20 се подложих на операция смяна на дясната тазобедрена става! Доверих се на на неговия талант, не само като хирург но и като специалист. Още при прегледа ми през месец август ме диагностицира и ми помогна да взема правилното решение да спася ставата си. Операцията мина перфектно, без никакви проблеми и с усещането че попаднах на правилният доктор -хирург. Това усещане, че съм попаднала на талантливи ръце и хуманност! Благодаря докторе! Искам да отбележа, че на контролният преглед 03.11.20 съвсем слабо се забелязваше разреза и учудването на ренгеноложката беше голямо, не вярваше че преди месец ми е правена операция .... Да сте жив и здрав докторе да дарявате здраве има нужда обществото ни! Сега ходя, движа се по-спокойно у дома, дори и наоколо, моите комплименти! Желая ви успехи и признание!

Елеонора Димитрова 

              ЧУДЕСА СТАВАТ НЕ САМО ПО КОЛЕДА, А И СЛЕД ВЕЛИК ДЕН!?!

          Здравейте! Поздрави от Ловеч! Годината е 2016. Името ми е Пламен Вълков и съм на 60 години. Накратко моята история по нищо не се различава от тази на други с диагноза коксартроза на ТБС. Последните две години изтърпях сериозни болки в дясната става. Много добре осъзнавах, че изхода от създадения дисконфорт и психическо натоварване за мен е един – смяна на ставата. След кратко проучване разбах, че най-добрия е екипът в болница Полимед гр. София. Взех си час за преглед при д-р Александър Фудулски. На 05.12.2016 г. в договореното време бях пред кабинета му. Посрещна ме усмихнат, видимо добър човек. В изключително интелигентен, внимателен и спокоен разговор ми беше подробно обяснено за състоянието на ставите ми, за предстоящата операцията, ако приема такава и изхода от оперативната намеса. Не крия, бях притеснен, а и се страхувах. Дойдох на преглед с друга нагласа и с мисълта за различна възможност. След прегледа при д-р Фудулски аз му повярвах и реших: той е моят лекар и ще се оперирам при него. Без да влизам в подробности на 19 април, след Великденските празници, Д-р Фудулски в екип ме оперира. Цялата процедура от операцията, престоя ми в отделението, раздвижването и всичко останало мина твърде добре. Не чуствах болка, още на първия ден ме изправиха и тръгнах с проходилка, изключително внимание и професионализъм от всички. Моят Доктор Фудулски ме посещаваше по два пъти дневно. В почивните дни се обаждаше по телефона. Не беше за вярване – такъв професионализъм, човечност, отговорност и загриженост към пациента!?! В същото време – нещата ставаха на 101 процента така, както той ги прогнозира в самото начало при първата ни среща!?! На десетия ден можех да ходя без патерици, а не трябваше, бях обещал да изпълнявам всички указания на Доктора!?! Спокойно си карах автомобила. След първият месец плувах и се движех така, както преди 10 години!?! Така и до сега 3 години след операцията. Водя пълноценен живот с движения без да се съобразявам с изкуствената си ДТБС. В деня на изписването ми, по време на визитацията споделих следното:“Уважаеми госпожи и господа, малко са екипите от лекари, сестри и рехабилитатори като Вашия! Всичките сте толкова млади, а вече Богове и най-вече Доктор ФУДУЛСКИ!?! Рядкост и късмет е да срещнеш Човек и Лекар като него!?! Благодаря ви от сърце ДОКТОРЕ. Желая Ви здраве и добрини!?!“

 

С уважение: Пламен Вълков

Казвам се Емилия и след две седмици навършвам 47 години. С д-р Фудулски се запознах през 2015 година след възникнал здравословен проблем свързан с дясната ми тазобедрена става. Като добър ортопед –специалист ми беше препоръчан от общ познат. Разбира се, препоръката е чудесно нещо, но не винаги е предпоставка да се довериш веднага на дадения човек ,още по-малко да довериш физическото си здраве. Проучих изцяло д-р Фудулски и след като се запознах с част от медицинските интервенции, които е извършил, позвъних и определихме дата за преглед. При посещението ми в кабинета на доктор Фудулски ми бяха извършени подробни медицински изследвания. Оказа се, че имам прогресивна коксартроза на дясната тазобедрена става вследствие на вродена локсация. Последиците от това, бих казала доста прогресивно заболяване, бяха скъсяване на десния ми крак с два сантиметра и изменения в гръбначния ми стълб в следствие на това скъсяване . В рамките на около месец загубих около 30% от мускулната си маса, кракът ми изтъня и се изкриви в коляното. Видимо, а след медицинските изследвания и факт, че имам увреждане на мускулите, сухожилията и връзките около тазобедрената става.Получих скованост около ставата. Движенията ми ставаха все по-пасивни, настъпиха проблеми с походката. Прогнозите бяха за прогресивна загуба на мускулатура, за доизкривяване на гръбначния стълб и невъзможност да се движа самостоятелно. Нещата се оказаха още по-сложни предвид и на настъпили промени и деформации от предходна интервенция в ранната ми детска възраст. Оказа се, че са настъпили и структурни изменения на тазът. И така, след изложената „клинична картина” за моето физическо състояние през 2015г., мога да заявя, че д-р Фудулски има една особена дарба, способност, умение да възстановява. Двата ми крака, с абсолютна точност, са еднакви до милиметър. Възстанови се изцяло мускулната маса на десният ми крак. Гръбначният ми стълб се изправи след около шест месеца. Сега се движа без болка, без проблем, без ограничения. Благодаря, че имам възможност да познавам д-р Фудулски и му благодаря за съвършено новата си визия!

Преди една година се подложих на операция за смяна на дясната ми тазобедрена става. Избрах да го направя при доктор Фудулски, изключителен специалист в тази област. Думите са малко, да опиша с какво внимание и професионализъм бях обграден от първия преглед, приемането в болницата, операцията и след това, през възстановяването. 
Аз съм на 43 години, активно спортувам, от 29 години се занимавам с бойни изкуства, бил съм в националния отбор, имам много призови места, като състезател и след това като треньор. Проблемът с тазобедрената става бавно сложи край на всичко това, но срещнах доктор Фудулски!
Перфектна операция, бързо възстановяване и продължавам напред с активния начин на живот!
Кракът ми е напълно функционален, пълна свобода на движение и никакво чувство, че съм имал операция! Като нов съм, колоездене, фитнес, плуване, падълборд, ски, карате, кикбокс, джиу-джицу, преходи в планината. Удоволствието от движението се върна отново!
Щастлив съм! Докторе, Благодаря от сърце! Бях паднал, Вие ме изправихте!

Крум Стоименов

06.08.2020

Д-р Фудулски е изключителн професионалист. Искрени благодарности за отношението, бързото и адекватно лечение.

Татяна 

06.07.2020

"Здравейте,

казвам се Тодорка Иванова и искам да изкажа официално искрените си благодарности и възхищение към лекаря, който ме оперира 2 пъти вече, а именно д-р Александър Фудулски. Именно заради него се върнах в Полимед за втора операция на другият крак.

Не съм срещала по-голям професионализъм, човечност, отговорност и загриженост към пациента. Не минава и ден, в който да не благодаря затова, че благодарение на изключителните му способности на лекар аз имам възможност да ходя отново и да се радвам на живота и на внука си. Благодаря на него и на целият екип от сестри и рехабилитатори, които бяха винаги много любезни и отзивчиви. Рядкост е да срещнеш лекар като д-р Фудулски, който дори след самата операция с вниманието си да продължи лечебният процес и да облекчи болката от самата операция с окуражаващи думи и напътствия.

Попаднах на него след препоръка, което само по себе си говори, колко много хора са доволни от него като лекар и не на последно място като отношение, защото смятам, че отношението е не по-малко важно от лекарските способности.

Надявам се да помага все така на своите пациенти и да променя животите им, а вие като болница може да се гордеете, че имате такъв професионалист в екипа си. Благодаря Ви д-р Фудулски и поклон. Благодарност и от моето семейство, защото вие гарантирахте и тяхното спокойствие за мен, докато бях в Полимед.”

 

С уважение
Тодорка Иванова

 

24 Ноември, 2016

Я - Елена из России, живу в Болгарии 3-ий год. Мне 56 лет, стараюсь вести здоровый и активный образ жизни. Всегда много двигалась и ходила. 3 года назад неожиданно начались боли в ногах. Поставили диагноз «коксартроз», с которым я пыталась бороться консервативно, разными процедурами. Сильных болей не было, но с каждой неделей ходить было тяжелее. Объем движений угрожающе сокращался. Но решиться на операцию было очень трудно. Знакомые, интернет-сайты пишут о длительном и тяжелом процессе выздоровления. И про неудачные операции пишут, и про бытовую беспомощность дома. Было страшно решиться на серьезную операцию.

Но общее состояние все время ухудшалось. Пришлось рассматривать и искать возможность операции. И в России, и в Болгарии. В клинике «Полимед» я попала на прием к доктору Александру Федулскому. Он предложил оперировать сразу оба сустава. И это положило конец всем моим сомнениям. Сделать сразу две ноги и больше не мучиться – просто мечта. Неделя в клинике. На второй день можно подниматься и ходить. Месяц ходить с костылями. Без бытовых приспособлений и ограничений. А потом – сразу можно ходить. Фантастика.

16 ноября 2016 года мне сделали операцию. Самое сильно впечатление – это холод в операционной. Доктор сказал, что там 16 градусов и это целесообразно по разным причинам. И в этом холоде, по нескольку часов, команда медиков работает каждый день! Моя операция длилась почти 4 часа.

Хирург – Александр Фудулски, ассистенты – Димитр Букарев и Мохамад Насер, анестезиолог – Марита Стойчева Сотирова. И медсестры. Всему коллективу хочется сказать горячее спасибо.

И действительно, в клинике я пробыла 7 дней. Конечно, это не санаторий. Было трудно. Однако персонал клиники показал себя с наилучшей стороны. Помощь и внимание к лежачему пациенту помогли справиться с первыми тяжелыми днями. Хочу поблагодарить и санитарок, и квалифицированных медсестер!

Дома, через месяц, я легко оставила костыли и стала ходить самостоятельно. Первые шаги я делала неуверенно, не веря в свои силы. Но доктор предупреждал, что главное – это необходимость движений. Сейчас хожу каждый день по 1 часу, делаю упражнения для укрепления мышц ног. Болей нет. С каждым днем наблюдаю позитивные изменения.

Только человек, имевший боли и страдания, может оценить свободу и радость движений, которые я чувствую! Каждый день хочется благодарить врачей.

Еще раз – спасибо доктору Федулски и всему коллективу клиники! Спасибо за ваш труд!

Всему коллективу хочу пожелать успехов, а также легких и интересных пациентов в новом 2017-м году!

 

Елена Сулимовская,
Россия

Споделете вашето мнение и препоръки